keesengreet-fietseninspanje.reismee.nl

Schokkend...

Donderdag 18 mei

Checa-Albarracin 56 kilometer(800) Hoogtemeters 645

Nietsvermoedend stapelen we alles weer op de fiets en gaan welgemoed op pad. Na een paar kilometer begint vanuit het niets de lucht te betrekken en daarna zwart te worden. Het onweer breekt los. Hagelstenen als knikkers klinken als pistoolschoten als ze op de stalen vangrails uiteen spatten. De hagel gaat over in regen. Dan plots komen donderslag en bliksemflits tegelijk. We voelen allebei een schok door ons lichaam gaan. Volkomen ontdaan en geschrokken constateren we dat we allebei nog in leven zijn. Greet durft niet meer verder, maar we moeten wel. Er is geen ontsnappen mogelijk totdat we een kapelletje ontwaren. Daar gaan we schuilen en van de schrik bekomen. Als het even wat lichter wordt proberen we ons weer warm te fietsen totdat bij het prachtige stadje Orihuela opnieuw het noodweer losbarst en we ternauwernood een café in kunnen vluchten. We zijn steenkoud geworden en Greet gaat dicht bij de kachel zitten. Die trouwens niet aan is....

Een uur en ieder 2 koffie later wagen we het opnieuw. Een lange klim brengt ons op het hoogste punt van de Caminio el Cid : 1705 meter. Het is daar behoorlijk koud en voor de komende afdaling trekken we nog even wat kleding aan. We moeten een beetje oppassen voor het natte wegdek, maar de afdaling is super!

Het vervolg is zo mogelijk nog mooier. Langs hoge rotswanden tot net voor Albarracin. Daar komt de volgende zondnvloed over ons heen. Hier is weliswaar eindelijk weer een camping, maar daar zien we vanaf. In de stromende regen vluchten we een hotel in en boeken meteen een kamer. We krijgen geen spijt van ons oponthoud in deze bijzondere plaats. Vele fotomomenten bij de steile straatjes met authentieke huizen en indrukwekkende vestingwerken. Ons reisplan stellen we nogmaals bij.....

Reacties

Reacties

Erik

Oeps...Dat is schrikken. Doen jullie wel voorzichtig. Hopelijk wordt het weer komende dagen beter.

Jos

Joh dat is schrikken zeg. Gelukkig dat het goed afloopt. En vol goede moed weer verder, we leven mee, goeie reis!!

Ineke

Ik had 1 verhaal gemist...en lees ineens...slaapzaal...die geweldige Saul...maar dan vind ik het missende verhaal...Wat een belevenissen...Je kampeerde gewoon binnen? Maar wel leuk!!! En dan ineens 2x...een heks...(???) met lekkere ijsjes...en dan het verhaal van de hagel...ik had het gelezen en gezien maar dacht ...ach...das in Madrid...Maar daar waren sommige autodaken veranderd in POFFERTJESPANNEN...Best angstig...Wat een moed en lef...om toch door te gaan...maar wees alsjeblieft voorzichtig hoor..Heb je weer een jas Kees en is je helm gemaakt Greet? Veel liefs...

Jan en Coby

De natuur kan je verrassen. Gelukkig veilig in een behouden huis gekomen.
Doet me denken aan die keer dat we in Portugal onder een veel te klein boompje stonden als twee verkleumde vogeltjes in een hagelbui. Elkaar stevig vasthoudend om het noodweer te trotseren.

hanneke

Piet: leh ze meh gau turrug komme!!!! Zeeland staat op 1 van alle provincie's ..gaen ze ier ma rondje doe :) :) :0
(alsof het hier niet kan onweren en donderen :(

hanneke

Zorg goed voor elkaar lieverds!!!!
Hou elkaar vast en blijf schuilen bij elkaar!!

Andriesje

Zo! Wat een belevenissen zeg. Je kunt er straks een boek over schrijven Kees! Het is niet zomaar een rondje om de kerk wat jullie aan het doen zijn. Indrukwekkend hoor.
We blijven benieuwd naar wat er nog meer op jullie pad komt deze reis, groet ook van Kees

Buen viaje!

Marty

Wat een verhaal,het lijkt wel een film ,jullie werden nu wel overvallen maar neem S.V.P. niet te veel risico,zoals jullie hebben gemerkt een ongeluk ligt niet alleen in een klein hoekje.maar het landschap vergoedt wel veel,prachtig ,wat zullen jullie genieten van zoveel schoons. Veel plezier en doe voorzichtig ????????

Ingrit

Bizár, die stroomschok! Gelukkig niet fataal... Succes met al het klimmen!

Annet

Wat een angstig avontuur! Gelukkig goed afgelopen. Geniet van de mooie dingen die jullie zien en meemaken. Veilige reis verder!!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!